Szabolcs Aranya
Széchenyi Terv Plusz

Infóblokk

Szechenyi-terv-plusz-ionfoblokk-keret-upload-small.jpg (43 KB)

Projekt megnevezése: A VITIFRUCT Kft. üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések.

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03499

A kedvezményezett neve; VITIFRUCT Kft.a fejlesztés tárgya, célja; A VITIFRUCT Kft. üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések

A szerződött támogatás összege; 185 529 367 Ft

Támogatás mértéke: 70%

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A fejlesztés célja a vállalkozói szektor gyorsuló technológiai, gazdasági és társadalmi változásokhoz való alkalmazkodóképességének fejlesztése, hozzájárul a válságálló és fenntartható működéshez, ezért szükséges a kapacitásokba történő beruházás. A projekt keretében saját tulajdonú telephelyünkön egy új, 1111 m2-es raktár építése valósul meg. Meglévő csarnokunkba SORMA zacskózó gépsor beszerzése valósul meg, amely a gyorsabb és hatékonyabb csomagoláshoz szükséges. Ezen felül pedig különböző technológiai, információs-technológia fejlesztés és infrastrukturális fejlesztés valósul meg.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.07.15.

 


 
eutabla.jpg (218 KB)
 

A kedvezményezett neve: Vitifruct Kft.

A projekt címe: „Vitifruct Kft. telephelyének kapacitásbővítő fejlesztése”

Szerződött támogatás összege: 13.209.368,- Ft

Támogatás mértéke: 30%

Szerződött kölcsön összege: 13.649.681,- Ft

Támogatott kölcsön mértéke: 31%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: „A projekt eredményeként 1-1 db STILL RX 20-16P elektromos villástargonca, STILL EXV-16, 24 V gyalogkíséretű raklapemelő, firstAIR FAS-AT 8/270 csavarkompresszor, XEDA BCAP6 pneumatikus automata címkéző, Conveyor – XEDA szállító szalag, Kärcher HDS-8/18 4C mosó és Signode BXT3-16 elektromos pántológépkerült beszerzése, üzembehelyezésre és a termelési folyamatba integrálásra a vállalkozás 4516 Demecser Hunyadi utca 35/a. 79/2 hrsz. alatt található székhelyén. A megvalósítási helyszínen kiépítésre került egy vagyonvédelmi kamera rendszer, valamint egy 50kW-os hálózatra visszatápláló napelemes rendszer.
A kamera rendszer.

A Vitifruct Kft. 4516 Demecser, Hunyadi u. 35/A. telephelyének telekhatáron belüli területe felügyeletére és vagyonvédelmére szolgál. Telepítésének indoka, hogy a zöldség-gyümölcs nagykereskedelmi tevékenységből adódóan a felvásárolt termények tárolása és raktározása a szüret/betakarítás idején nagy tételben történik a telephelyen belül, szabad téren. A napelemes rendszer által villamosenergia szükségletünk részben megújuló forrásból biztosított, ezáltal a Társaság eredményessége javul, a villamos energiaszolgáltatótól származó villamos energia felhasználás csökkenthető.
A pneumatikus BCAP6 automata címkéző gépből XEDA szállító szalagból és Pakfrut görgősorból álló egységes rendszert képező berendezés esetében a címkéző gép a szállítószalaghoz rögzítve a szalagon szállított ládás termékek címkézését végzi. Ezt követően a görgősor továbbítja a raktár felé a felcímkézett árut.
Az új, firstAIR FAS-AT 8/270 csavarkompresszor részben a pneumatikus BCAP6 címkézőgép levegőellátására, részben a meglévő gépek üzemeltetéséhez szükséges.
A 800 kg teherbírású EXV-16, 24V gyalogkíséretű raklapemelő különösen a zsúfolt hűtőkamrákban könnyíti meg az áru mozgatást, használata lehetővé teszi raktárainkban az áruk kisebb sortávolsággal történő elhelyezését és ezáltal az ott tárolt áru mennyiségének növelését. A telep 1,3 hektáron terül el, amin 2.100 m2-en csarnok, 1.200 m2-en aszfaltozott udvar található. A STILL RX 20-16P elektromos villástargonca az évi több mint 6.000 t áru mozgatását szolgálja a telephelyen belül.
A hordozható Signode BXT3-16 elektromos pántológép alkalmazásával hatékonyabban végezhetők el a zöldség-gyümölcs nagykereskedelem során felmerülő csomagolási tevékenységek. A könnyen kezelhető, hordozható eszköz segítségével a készáru rövidebb idő alatt, igényesebb, biztonságosabb csomagolása válik lehetővé, mely az értékesített termékeink minőségét javítja, ugyanakkor a felhasznált csomagolóanyag mennyiségét is kismértékben csökkenti.
A Kärcher HDS 8/18-4 C melegvizes magasnyomású mosó a zöldség-gyümölcs tárolása és csomagolása során használt rekeszek és tartályládák megfelelő, higiénikus tisztítására szolgál. A mosó berendezés üzembehelyezésével a rekeszek és tartályládák tisztítása hatékonyabban, rövidebb idő alatt elvégezhető, így egyrészt kevesebb láda felhasználásával tudjuk adott mennyiségű áru csomagolását elvégezni, másrészt az általunk forgalmazott zöldség-gyümölcs csomagolását rövidebb idő alatt tudjuk elvégezni, ezáltal növelve csomagolási kapacitásunkat.”

A projekt befejezési időpontja: 2020.01.07.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00941

 

 
ginop_1_2_8_20_2020_00433_c_fekvo_nyomdai-page-001-scaled.jpg (239 KB)
 

A kedvezményezett neve: VITIFRUCT Kft.

A projekt címe: VITIFRUCT Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés

​Szerződött támogatás összege: 20.173.077,- Ft

​Támogatás mértéke: 70%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt keretében az alábbi eszközöket szereztük be:

​1 db SERMAC tartályláda ürítő gép

1 db MUNKCHOF GROSSKISTENFÜLLER automatikus 1 ládás nagyláda visszatöltő gép

1 db AWETA Dual Vison kamerarendszer meglévő AWETA típusú osztályozó gépre telepítve

A beruházás eredményeként önálló csomagolósort alakítottunk ki. A Sermac tartályláda ürítő segítségével a 2 kg-os zacskózó gép már a válogató gépsortól külön üzemeltethető, az osztályozó gépünket így önállóan tudjuk használni, ami jelentős termelékenység növekedést eredményez. A Munckhof tartályláda visszatöltő üzembehelyezését követően munkaidőt takarítunk meg azáltal, hogy a gyümölcs az eszköz által egyből a tartályládába kerül vissza az osztályozó gépsorról. Az új kamerarendszerrel pontosabb, gyorsabb osztályozást érünk el, 10-15%-al több gyümölcsöt tudni válogatni.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00433

A projekt megvalósítás időpontja: 2020.09.03.

 

 

szechenyi-2020-palyazat-vitifruct.png (21 KB)

 

A Projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18/B

Projekt megnevezése: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram.

A kedvezményezett, adós neve: Vitifruct Kft.

Visszatérítendő hitel összege: 149 millió forint

Projekt tartalma: Készletfinanszírozás támogatás

 

__________________________________________________________________________________

A Projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18/B

Projekt megnevezése: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram.

A kedvezményezett, adós neve: Vitifruct Kft.

Visszatérítendő hitel összege: 80 milió forint

Projekt tartalma: Forgóeszköz finanszírozás